https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Да стегнем дупето за лятната почивка

0

Доказано е, че физическата активност има голямо отражение върху изгледа на нашето тяло, а и върху това как се чувстваме. А вече е лято и все по-често се заглеждаме в огледалото как ли ни стои онзи бански, който и избрахме за плажа. Ако все още не ви харесва гледката в огледалото, тогава може да разчитате на следните упражнения, които ще ви предложим. Те ще изваят седалищните мускули и ще ги повдигат, но трябва да ги комбинирате с аеробни тренировки за изгаряне на излишните мазнини. Аеробни упражнения може да са тичането, аеробика програма или пък тренировка на кардио тренажори. Ако искате да получите бърз краен резултат, тогава ще трябва поне пет пъти в седмицата да ги правите и то за около 30-40 минути. Хубаво ще е през това време да ограничите и храната. Яжте повече плодове и суро­ви зеленчуци, за­бравете за захар­та и сладкишите, а към пържени картофки въобще не поглеж­дайте.

Упр. 1: Лягате странично като опъвате тялото и кръстосвате глезените. Вътрешната ръка се подпива на пода, а външната – поставена на кръста. След това стегнете корема и таза, и съвсем бавно повдигнете нагоре, докато за опора ви останат само вътрешната ръка и ходилата. Тялото трябва да образува права линия. Опитвате се да задържите така около 3-4 секунди, след което отново отпускате бавно на пода. Изпълнете 2-3 серии по 8-20 повторения.

big_9187335f92f265f36012c9b4dc16fac3Упр. 2: Лягате по корем със събрани и опънати крака. След това поставете длани на челото, като трябва да са насочени към пода. От това основно положение, започнете с явно усилие за седалищните мускули, да повдигате краката бавно нагоре. Едновременно с това трябва да отделите и челото от пода. Опитайте се да задържите в това положение колкото се може повече. През цялото време седалищните мускули трябва да са стегнати. След като престоите така малко, започнете бавно да отпускате тялото на пода. Повторете още 6-10 пъти. Починете 10-20 сек. и на­правете още една серия.

Упр. 3: От лег се изправяте на колене и се подпрете на опънатите си ръце. След това изнасяте лявата ръка напред, а десния крак назад. Трябва да образуват права линия с торса. Постарайте се да не отпускате кръста и не повдигайте главата. След това бавно сгънете опънатия крак и започнете да приближавате коляното му към гърдите. Едновремен­но с това сгънете лявата ръка и докоснете бедро с лакът. По време на движението закръглете гърба. Върнете се в изходно положение. Повторете 20-30 пъти с единия, а след то­ва и с другия крак.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.