https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Да се справим в прекаленото потене

0
термовизия

Термовизуалната диагностика е надежден, бърз и сигурен метод за откриване на сериозни заболявания

Състоянието, при което се получава прекомерно изпотяване се нарича хиперхидроза. Това състояние може да бъде лекувано със седативни лекарства, физиотерапевтични техники, а също и с акупунктура.

Ефектът от физиотерапевтичното лечение на хиперхидрозата може да се забележи до няколко дни, като самото лечение се извършва чрез използването на променлив ток, топлинни процедури, йонофореза, общи и местни ултравиолетови лъчи, електрически душ.

Има и друг много ефективен начин за лечение на прекомерното изпотяване. Това са интрадермалните инжекции на Botox, които повлияват чрез блокиране на нервните влакна, които провеждат импулси към потните жлези, поради което се предизвиква отделянето на пот.

потенеНие обаче не препоръчваме лечението на обилното потене да се извършва чрез използването на каквито и да било химични средства. Има много по-прости и естествени правила, чрез които можете да поддържате доброто си здраве. Правилното хранене и здравословният начин на живот са единственото, което се изисква. Вижте няколко прости, но ефективни съвета, които ще ви помогнат да се справите с обилното потене:

1. Взимайте душ поне два пъти за деня.

2. Взимайте вана, към която сте добавили отвара от градински чай и дъбова кора. Друг вариант, ако нямате възможност за вана, е да приготвите отварата и да обтриете няколко пъти тялото си с помощта на гъба.

3. За да може кожата ви да диша, обличайте дрехи, изработени от естествени материали, като памук, вълна, лен.

4. Ограничете колкото ви е възможно консумацията на кафе, пикантни храни и подправки, тъй като те предизвикват потене.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.