https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Най-големият проблем на хората, които страдат от диабет е тяхното наднормено тегло. Това е може би най-зависимата болест от правилното хранене, никоя друга не е така строго ограничена. Ето защо, ако искаме да не се окажем с повишена кръвна захар и диабет, като приятелката, която вече е, тогава е добре да имаме предвид няколко съвета. А те са:

Яжте овесена каша
В овесената каша доказано и ма много разтворими фибри, които от своя страна спомагат да се намали значително риска от различни сърдечно-съдови заболявания, също така някои видове рак, дивертикулит и диабет.

Не забравяйте спорта 
Според експерти, мъжете които имат инсулинова резистентност, т.е. риск от развитие на диабет и сърдечни страдания, и спортуват редовно, намаляват риска от диабет, като повишават чувствителността си към инсулина с 43% за 6 седмици.

zdravoslovno-hraneneЯжте ябълки
Ябълките са един от най-полезните плодове, които с право може да се каже, че отдалечават лекаря от нас, ако редовно ги консумираме. Не е случайно, че и за диабет е чудесно профилактично средство. Има доказателства, че хората, които често ядат ябълки, имат с 27% по-нисък риск от диабет.

Добрите въглехидрати
Забравете за храните с бяло брашно и захар, ако искате да сте здрави. За да отдалечите вероятността от диабет, въглехидратите ви трябва да идват от продукти с нисък гликемичен индекс, тъй като тяхното усвояване става далеч по-бавно и поддържат в норма кръвната захар. Това са пълнозърнестите храни и плодовете.

Повече витамин Е

Най-добрата профилактика срещу диабетът е приема на витамин Е всеки ден. Включващите храни с високо съдържание на витамин Е, понижават риска от диабет с 22%. 

 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.