Да се погрижим за косата си през горещите дни

Лятото е чудесен сезон, но и той си има своите негативни последици. Особено, когато става въпрос за тройното сол-хлор-UV лъчи, които предизвикват бързо изсушаване на косата. Но винаги можем да разчитаме на няколко спасителни средства, които ще срещнем по магазините за козметика. Мус за фина коса, гел за нормална или мазна, масло за тънка, суха и къдрава. Ползвайте ги неколкократно и винаги след всяка баня. Но ги ползвайте правилно. Ето така:

1. Нека косата да е леко овлажнена преди да нанесете предпазния продукт;

2. Хубаво е косата да се мие всеки ден със специален шампоан против хлор и сол, който ще премахне агре­сивните еле­менти, попадащи върху нея и ще увели­чи здрави­ната й.

kosaslynce3. Преди да потънете в царството на сънищата, разрешете косите си, за да отстраните останалите следи от различни козметични продукти, като гел и лак. Те я изсушават и предизвикват кожни сърбежи.

Не бива да забравяме, че UV лъчите минават през косата, „пронизвайки“ я, като отслабват вътрешната структура на косъма, изсушават го и така променят цвета на косата. Ето защо дори да не сте на плажа, а на вила или в планината, е необходимо да слагате от тези слънцезащитни продукти за коса, които са един надежден филтър на мократа коса. 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.