https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Да се подготвим за зимата – есенно тонизиране

0

Почти на прага на есента, нашето тяло започва да се пренастройва за есента. Лятото вече е свършило и с едва доловима носталгия, нашият организъм се подготвя да посрещне есента и след това дългата и сякаш безкрайна зима. Не е задължително обаче през двата по-хладни сезона да сме постоянно подтиснати и в лошо настроение. Можем да запазим доброто си настроение и тонуса си и през тях, да се чувстваме добре. Но всичко зависи от нас. Защото есента ни предлага по-спокоен ритъм на живот за разлика от динамичното лято. Ето защо ще трябва да пренастроим режима си, за да се радваме и през есента на стегната и красива кожа.

Ходете пеша: Специалистите определят, че всеки ден здравият човек може да прави най-малко 15-20 хиляди крачки. Измерено в разстояние, те съответства на около десетина километра, които може да се изминат за три часа. Може да ви се струва много, но се замислете колко пъти на ден излизате – до работа и обратно, до магазина, изкачване на стълби и др.

most-uprajnenieПравете гимнастика у дома: Есента е времето, когато не излизаме толкова и поради това се застояваме повече, а оттам и формата ни полека запада. Но можем да я поддържаме със следната гимнастика:

1. Сутрин, докато си лежите в леглото у дома, свийте краката в коленете, и започнете полека да раздвижвате ставите на краката. Започва се от палците, като правите по десет сгъвания и разгъвания. След това правите същото и с прасците, като за целта сгъвате и разгъвате краката в коленете. Правите по десет повторения. Накрая повдигате 10 пъти единия крак, опънат в коляното, а после другия.

2. Разгрейте и ръцете, като сменяте положението. Лягате удобно на дясната си страна, като както с краката действате и с ръцете, за да раздвижете ставите им. Тръгвате от пръстите, през китката, лакътя и до рамото. Повторете упражнението с дясната ръка. Доб­ре е да се раздвижвате 2-3 пъти дневно.

Стройна талия и плосък корем и през студените месеци: За жалост за това, за което най-много сме работили през лятото, най-бързо губи формата си. А именно плоският корем и стройната талия. За да отложите, ако не напълно премахнете процеса във времето, просто отделяйте по десетина минути всеки ден, за да правите три прости упражнения. Всяко от тях се повтаря по десет пъти.

„Жаба“ – Сядате удобно на пода и сгъвате крака. Раменете и главата трябва да са изправени, а ръцете да обхванат краката около коленете. От това положение се постарайте да разтворите колене встрани колкото можете повече, като едновременно с това ги притискате в обратна посока с ръцете.

„Мост“ – Лягате по гръб. След това сгъвате краката в коленете, като трябва ширината на раменете и стъпалата да са успоредни. Вдигайте таза колкото се може по-високо, за да усетите напрежение в мускулите.

„Изправен гръб“ – Лягате по гръб, като под кръста слагате една малка възглавничка, като гръбнакът трябва да запази своята естествена извивка. Краката се сгъват в коленете на ширината на раменете. С двете ръце обгърнете десния крак под коляното и го повдигнете към челото.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.