Да победим физическата и умствена умора!

За да избегнете или поне намалите малко дневната умора трябва да следвате правилен дневен режим. Всъщност дневния ви режим трябва да включва малко тренировки за укрепване на физическата сила, които ще ви изправят на крака и няма да чувствате така силно умората.

Трябва да знаете, че за да се чувства организма ви добре и отпочинал вие сте длъжни да му давате редовни почивки, макар те да са кратки. В случай, че всичко и всеки около вас ви дразни без дори да е казал нещо, то тогава е нужно да си направите едно хубаво и продължително ободряване и освежаване на мускулите и ума.

00021395Все пак това са едни от първите признаци на преумората и вие сами трябва да се погрижите за здравето и спокойствието на собственото си тяло.

В случай, че умората ви е физическа най-добрия лек за вас ще бъде масажа и ваните, но ако умората ви е психическа е добре да подишате чист въздух и да си вземете един хладен душ.

За да се потуши умората повечето лица пият кафе, но знайте, че това не е добро решение, защото то само ще ви ободри за кратко и след това ще се чувствате още по преуморени. Консумациите на големи дози енергийни напитки не е препоръчителна, защото след тяхното действие вие ще се чувствате много по-изтощени отколкото сте всъщност.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.