Да пием или да не пием кафе – зависи от кръвната група

Кръвната група оказва влияние върху въздействието на кафето

 

kafe
Да пием или да не пием кафе – зависи от кръвната група

Днес кафето е известно преди всичко като една ободряваща ароматна напитка. Кафето може да се използва не само като храна, но и за медицински цели. Дори и в борбата с тежки заболявания. В кафето на зърна се съдържат много хранителни вещества – органични киселини, минерали, витамин РР: калий, калций, магнезий, желязо, фосфор. Кофеинът е чудесен тоник и се използва, за да се облекчи умората. Нормалната доза кафе укрепва организма.

Американският учен Питър Д’Адамо работили в продължение на много години по теория на предлагането. Като се има предвид тази теория, хората, които имат кръвна група I трябва да избягват пиенето на кафе. Да избягват, но не и да го откажат напълно! Кафето често ще предизвиква дразнене на стомаха на хората от първа кръвна група.

Хората от втора кръвна група е необходимо да ограничат употребата на кафе. Една чаша кафе рано сутрин, но не и на гладно е здравословно предложение за тях. Големите количества кофеин увеличава производството на катехоламини, което не е много добре за здравето на тази група хора.

Кафе в умерени количества е полезно и за здравето на хората с кръвна група три, защото повишава киселинността на стомашния сок. Но ако човек страда от хронична киселини в стомаха, не трябва да пие изобщо кафе.

Онези, които са от четвърта кръвна група са неутрални. При тях няма противопоказания за приема на кафе, стига да е в разумни количества.

Ето и четирите кръвни групи за по-добър ориентир:

? и ?: първа (0)
A и ?: втора (A)
B и ?: трета (B)
A и B: четвърта (AB)

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.