Цветна диета: лекарства с цветовете на дъгата

Ако спазвате цветна диета ще подобрите не само външния вид и килограмите, но и ще се погрижите за емоционалното си здраве

cvetna-dieta
Цветна диета: лекарства с цветовете на дъгата

Още древните китайци подбирали продуктите за своята екзотична кухня „по цветове”. Защото смятали, че това, което е красиво, не може да не е вкусно.

Цветна диета: лечение с цветовете на дъгата

Всеки цвят се отразява върху емоционалната ни настройка по определен начин, но и продуктите в една цветова гама също имат известни сходни свойства и еднакво влияят на организма. А именно.

Червени зеленчуци и плодове: домати, ягоди, червени чушки, цвекло. Те стимулират процесите на обмяна на веществата в организма, повишават общата работоспособност, подобряват съсирването на кръвта и кръвообращението. Преяждането с „червени блюда” може да предизвика безсъние, чувство на тревожност, превъзбуда.

Оранжеви зеленчуци и плодове: кайсии, фурми, праскови, портокали, мандарини, моркови. Те влияят благотворно на нервната система, способстват за възстановяването на нервните клетки, за обновяването на мускулните тъкани, повишават настроението, увеличават сексуалността. Препоръчва се употребата им, ако страдате от главоболие.
Жълти зеленчуци и плодове, млечни продукти и пр.: лимони, ананаси, царевица, сирена, яйчен жълтък. Способстват за подобряване на храносмилането, повишават апетита, изчистват кръвта.

Зелени зеленчуци и плодове: салати, зелен лук, зелен грах, броколи, зеле. Отразяват се благотворно на нервната система, снемат напрежението, повишават мозъчната активност.

Сини и виолетови зеленчуци и плодове: грозде от тъмните сортове, боровинки, касис, сливи, сини сортове
картофи. Подобряват състоянието на кръвоносните съдове, повишават зрението.

Бели продукти: млечни продукти, ориз, чесън, карфиол. Влияят благотворно на състоянието на нервната система, притежават успокояващо действие, отнемат раздразнението, извеждат токсините от организма.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.