https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Цветът на дланите – код на нашето здраве

0

Цветът на дланите, с всичките им бръчици, бразди и хълмчета – това е кодът на вашето здраве

Цветът на дланите

Цветът на дланите, който не всеки може да разгадае. Испанският художник Гоя вземал за портрет два пъти повече пари, ако клиентът искал на него да бъдат изобразени и ръцете. И правилно: оказва се, че нашите китки и длани са съкровищница за всевъзможна информация, в това число за характера и здравето.

Ръката на здравия човек е топла, розова, със здрава гладка кожа; дланта е с ясно изразени линии, не е влажна, но и не прекалено суха; ставите са с правилна форма, гъвкави… А ако нещо се промени? Научете се да разпознавате сигналите на заболяванията, изпращани от вътрешните органи, учат рефлексотерапевтите.

Разбира се, всичко казано тук в никакъв случай не може да се възприема като точна диагноза. Но си струва да се обърне внимание на тези признаци и да се посъветвате със съответния специалист.

Цветът на дланите – код на нашето здраве

Мраморният рисунък върху дланите говори за проблеми с вегетативната нервна система. Ако кожата придобие жълтеникав оттенък, са вероятни изменения в черния дроб или жлъчния мехур (хепатит, жлъчнокаменна болест, холецистит…).

Червените длани могат да са свидетелство за токсично поражение на черния дроб. Кафявите петна върху тилната страна на китката, които най-често се появяват при възрастни хора, означават проблеми с жлъчния мехур.

Кожата на китката и особено на дланта се бели на малки люспички – недостиг на вит. А и D. Ако дланите се белят на едри люспи, отидете на дерматолог: пипнали сте гъбички Вечно студените ръце са белег за нарушено периферното кръвообращение – не достига никотинова киселина. Погрижете се да попълните запасите си с помощта на витаминни препарати, яжте повече млечни продукти, месо, риба, гъби, соя, фасул, зеле.

Дланите ви горят? Вашият черен дроб не се справя с интоксикацията, предизвикана от отравяне с алкохол или химически вещества. Такива длани лекарите наричат „бъбречни”.

„Мравучкането” по ръцете е признак, че имате проблеми с ендокринната система. Влажните длани също показват това. Възможна е хиперфункция на щитовидната жлеза. Сухотата и бледността на кожата на ръцете е още един симптом за проблем в ендокринната система (възможна е хипофункция на щитовидната жлеза).

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.