https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Цимане – най-здравите хора на Земята

0

Хората цимане оцеляват и имат най-желязното здраве на планената, благодарение на физическите упражнения и специалния, но лесен режим на хранене

цимане

Учени открили хората с най-здрави сърца в света. Както се очаква, причината е в диетата и физическите упражнения. Но удивителното е, че всъщност диетата на тази народност е богата на въглехидрати.

Изследването, публикувано в списание The Lancet, е посветено на народността цимане, чиито представители обитават боливийските дъждовни гори. Учените измерили нивото на калций в коронарните артерии и търсели v признаци на запушени кръвоносни съдове. По този начин те определили възможността от сърдечни пристъпи и инсулти. Резултатът се оказал крайно удивителен: 85% от представителите на цимане нямат никакви признаци за наличие на калций или запушени съдове! Какъв начин на живот водят тези хора, та имат толкова здрави сърца дори в напреднала възраст?

Оказва се, че няма нищо необичайно. Те изминават по 16 – 17 хиляди крачки дневно. Дори хората над 60 години средно правят по 15 000 крачки дневно. Над 72% от калориите си цимане получават от въглехидрати, което е много повече, отколкото в САЩ например, и употребяват много по-малко наситени мазнини.

Употребата на въглехидрати е демонизирана от съвременните диетолози. И въпреки това хората с най-здрави сърца в света живеят в голяма степен именно с въглехидрати. Това, разбира се, не означава, че трябва спешно да започнем да се тъпчем с банички. Специалистите са по-скоро удивени от физическите упражнения, които цимане извършват всеки ден. Нещо повече, откакто цимане разполагат с моторизирани канута и обработена храна, нивото на холестерина им се повишило.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.