https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Чувствителните зъби имат нужда от деликатна грижа

0

Как да се грижите за чувствителните зъби? прочетете следващите няколко съвета

chuvstvitelnite zabi
Чувствителните зъби имат нужда от деликатна грижа

Причината е в изтъняването на емайла, на защитната обвивка на зъбите, която се грижи за тяхната устойчивост на агресията на студеното, горещото, сладкото или киселото.

Един от основните виновници за това е начинът, по който четкате зъбите си. Може би не сте се замисляли как го правите, начинът ви е все един и същ, откакто се помните. Слагате някаква паста върху четката и търкате здраво. И така през последните 25, 30 или 35 плюс години. Нямаше да е зле някой да ви беше казал по-рано, че миете зъбите си неправилно и по този начин разрушавате зъбния емайл. Как да измените навика след толкова време? Налага се, дори и да е трудно.

Сменете четката с такава с мек косъм. Не търкайте със силно натискане напред-назад, а деликатно и с въртеливи движения. Не отбивайте номера, четкайте поне 2 минути два пъти дневно с достатъчно количество паста за зъби. Зъболекарят би ви посъветвал тя да е специална за вашия проблем. Няма да ви лъже, че вкусът й е приятен и действието й е мигновено. Но със сигурност би настоял да проявите търпение и постоянство с нея. Пастата за намаляване на чувствителността на зъбите едновременно почиства и помага за облекчаване на състоянието, респективно за по-малко болка. Ефектът й при всеки е различен. Някои се повлияват по-бързо и осезаемо, други по-бавно или не усещат разлика изобщо. Не пречи обаче да опитате.

Налага се да направите и някои промени в предпочитанията си към храни и напитки. Избягвайте силно сладките бонбони за смучене, те излагат зъбния емайл на продължителна атака. Отнася се и за честата консумация на плодови сокове или кисела туршия. И червеното вино не е ваш приятел, когато става дума за повреди в емайла и чувствителност на зъбите. Не се хващайте за четката и пастата обаче веднага след консумацията на такива храни или напитки. Изчакайте поне 20 минути, за да не нанесете допълнителни щети на зъбния емайл.

Не пренебрегвайте венците. Ако те на са в добра кондиция или кървят, с времето това ще повлияе зле на здравето и на самите зъби. Консултирайте се със специалист и вземете мерки своевременно. И избягвайте да стискате и да скърцате със зъби поне в светлата част на денонощието, пише „За жената“. Може би дори не обръщате внимание, че го правите. Но навикът допълнително изяжда зъбния емайл и задълбочава проблема с чувствителните зъби.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.