https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Възпитание на чувствата

0

Възпитание на чувствата се започва още от най-ранна детска възраст, за да може да се изгради постепенно една здряла и уравновесена личност

чувствата
Възпитание на чувствата

Когато бебето се роди, възприема майка си като част от него. То смята, че целият свят е то самото. Убедено е, че когато е гладно, това желание автоматично трябва да бъде задоволено. С времето осъзнава, че ръката, която го храни, не идва веднага, когато то реши. Разбира, че не е само, а има друг, който се грижи за него.

Когато детето навлезе във възрастта между 2 и 3 г., основната му комуникация е с неговата майка. Таткото все още не играе важна роля, докато то не стане на 3 г. Тогава разбира, че има трети човек, при това и то към когото майката има чувства. Става му ясно, че не притежава майка си изцяло, че има още един човек, който има претенции към нея и вниманието й. Благодарение на това и общуването на малките с връстниците от детската градина, те разбират някои важни за тях неща. Разбират, че майките и бащите са от различен пол и че децата са момиченца и момченца. И ако родителите са си позволявали да ходят голи пред децата си до този момент, вече е добре да не го правят, пише списание „За жената“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.