Чудесата на успеха от психологическа гледна точка

В приказките чудесата и вълшебството са нещо обичайно. А в реалния живот вярваме ли в чудото така, както би трябвало?

чудесата
Чудесата на успешните хора не са чудеса. Те се наричат трудолюбие и упоритост. Във всекидневието си срещаме достатъчно щастливи и успели хора. Каква е тайната им? Много проста: те са успели да се превърнат във вълшебници сами за себе си, в господари на живота си. Как да привлечете успеха, щастието, любовта, благополучието?

Ако искате щастието да стане постоянен спътник в живота ви, първо трябва страстно да го желаете с цялото си сърце. Отхвърлете израза „Грешно е да си толкова щастлив!” и осъзнайте, че сте достойни само за най-доброто.

Второ, променете начина си на мислене. Често сами се програмиране за неуспех чрез своите мисли и думи. фрази като „Не мога да си го позволя”, „Няма да ми се получи” водят до съответния резултат и определят последващите събития.
Трето, щастието е състояние на ума и душата и можем да бъдем щастливи само тук и сега, в тази минута. Затова, поставяйки си ограничения в стремежа да бъдем щастливи, губим радостта от настоящия момент и възможността да се наслаждаваме на живота си днес. Такива ограничения и рамки биха могли да бъдат например настройки от типа; „Ако бях богат, щях да съм щастлив”, „Щастието ми е моето нормално тегло, което засега е непостижимо”, и т.н.

За да поканите успеха в дома си, спазвайте няколко елементарни правила. Вашето жилище е място, където си почивате и се зареждате с нови сили. Там, където живеете и в частност – спите, трябва да има ред и чистота. Без всякакво съжаление се избавяйте от старите, повредени неща и нелюбими дрехи, редовно почиствайте. Никога не се оплаквайте от живота си, обвинявайки за това други хора, и не се опитвайте дори в собствените си очи да се оправдаете за конкретни неуспехи. Не оставяйте равнодушни към хора, попаднали в беда. Старайте се да ги подкрепите макар и с една добра дума.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.