Чипс – по-вреден за здравето от кока-кола

Или почти токова вреден, колкото е тази сладка и напълно безполезна напитка

чипс
Чипс – по-вреден за здравето от кока-кола

Чипс е храна, която е любима на малките деца и на хората, които не мислят за здравето си. Вкусният чипс не е нищо повече от смес от мазнини и въглехидрати с добавяне на оцветители, заместители на солта и различни вкусове. Различните производители добавят естествени и синтетични аромати, които придават аромат на колбас, риба, печен лук и т.н. Поради високото съдържание на мазнини и въглехидрати (нишесте), чипсът има много високо съдържание на калории. В 100 грама чипс се съдържат 510 калории, което е почти половината от дневните калории, които трябва да си набави едно дете. Това допринася за развитието на затлъстяване. Освен калории в чипса има много „недобра“ мазнина и канцерогени.

Чипсът е ужасно солен, а както е добре известно, излишната сол пречи на нормалния растеж на костите, може да доведе до оток, сърдечни проблеми и да наруши обмяната на веществата.

Хрупкавия чипс е абсолютно противопоказен при пациенти с хипертония!

В мазнината, от която се правят чипсовете има канцероген, който може да причини рак. В чипса се съдържа хидрогенирана мазнина – същата, която има и в маргарина. По-голямата част от чипсовете са пържени в технически мазнини, което увеличава риска от атеросклероза и увеличава нивото на холестерола в кръвта, а това е пряко свързано с инфаркти и сърдечни удари, дори в ранна възраст.

И докато това лакомство е пълно с вредни вещества, в него няма нито едно полезно нещо – нито витамин, нито минерали – нищо! Ако здрав човек изяжда по едно малко пакетче чипс в продължение на месец, той ще се разболее от ГАСТРИТ!!!

Сега разбирате ли защо чипса трябва да бъде забранен за продажба около училища и детски градини? А след като прочетохте това, ще купите ли на детето си чипс?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.