https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Чешмяната вода е потенциално опасна за здравето

0

Чешмяната вода не става за пиене. И това не зависи само от цвета, и от съдържанието ѝ. В много случаи контролът на водата е занижен

чешмяната вода

Чешмяната вода трябва да се ползва само за миене, но не и за пиене.

Чешмяната вода съдържа не особено здравословни количества пластмаса. Пластмасовите частици могат да влязат във вътрешните органи, като това ще подкопае здравето и ефективната им работа. Според изследване на Университета на Минесота, най-високото ниво на замърсяване на чешмяната вода е измерено в САЩ (93% замърсена вода). Следващи в списъка са страните Ливан и Индия. И ето къде е най-ниското ниво на замърсяване – във Франция, Германия и Великобритания (72%).

Общо 159 бяха анализираните водни проби, взети от чешмите на домакинства от целия свят, включително Уганда и Еквадор. Така експертите са открили микропластици – пластмаса с размер на частиците от по-малко от 5 mm. Лекарите все още не могат да предскажат точно резултатите от въздействието на пластмасовите частици в организма. Тъй като е известно, микропластиците абсорбират токсични химикали, които след това са разпределени в червата.

В допълнение, човек е в състояние да се вдишва микропластици, който циркулират въздуха. При поглъщане на химикали от пластмаса те отиват в кръвообращението. Учените подчертават, че бутилираната вода не е по-безопасна алтернатива на чешмяна вода.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.