Чесънът помага и при астма

Астмата е хронично заболяване на белите дробове. Веднъж човек сдобил се с него, е почти сигурно, че е до живот. Все пак има случаи, когато симптомите отшумяват, но това се случва само при малки деца, които „израстват“ болестта. Лошото е, че при астма трябв да се спазват редица специални метода, за да не се стига до пристъп. С тази цел са създадени и удобните инхалатарои, които в труден момент помагат на астматика да диша и да преодолее кризата.

Както се оказва обаче, тези устросйтва са също така пристрастяващи, както и какпктие за нов. За да имат ефект, всъщност трябва непрекъснато да увеличавате дозата им, а при продължителна употреба изсушават лигавицата и образуват плътен секрет в гърлото (храчка).

article_13441_thema90Вместо тези синтетични химии, е добре човек отново да се обърне към природата. Става въпрос за една съставка, коят от векове се използва като универсално лечебно средство при много болести и оплаквания – чесънът. Неговите активни вещества, които намаляват образуването на слуз в дихателните пътища, биват добре абсорбирани от кръвта и се отделят от белите дробове.

За да си направите лек при астма с чесън, просто настържете или смелете на ситно 1 средно голяма скилидка чесън и я залейте с 1 чаена чаша гореща вода, после изпийте сместа. И колкото по-често пиете от сместа, толкова по-рядко ще се появява нуждата от инхалатор.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.