Чесън и броколи борят рака

Чесън и броколи са в състояние да помогнат при някои видове рак

 

брокои Отдавна се говори за това, че някои храни са в състояние да предотвратят или да помогнат при някои видове как, както и да стопират появата на онкологични заболявания. Всички сме чували за ползите от куркумата и джинджифила. Днес към списъка на полезните храни добавяме още две – чесън и броколи. Рак като меланома, рак на простатата и някои форми на левкемия отслабват тялото, което прави имунната система свръхактивна. Служители на университета в Копенхаген доказаха, че селенът инхибира активирането на имунната система, пише The Guardian .Тази опция се появява при чесъна и броколито.

Знае се, че някои видове рак са невидими за имунната система. Така някои ракови клетки секретират молекули, които стимулират имунитет в големи обеми. Такава хиперстимулация е вредна за имунната система. Но селеновите съединения блокират молекулата стимулант. В рамките на проучването, изследователите се фокусирали само към молекули NGK2D. Преди това те я използвали само като маркер на заболяването.

Тези молекули се намират на повърхността на раковите клетки, и се разтварят в кръвта. Сега вече е доказано, че селеновите съединения са способни да неутрализират някои вариантни молекули NGK2D, в двете им форми – течна и твърда. Учените все още не са създали препарат с подобни свойства. Работата по изследването на селена продължава.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.