https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как се прави енергийна активация на чакрите?

0

Чакрите могат да бъдат активирани енергийно – научете как

chakrite
Муладхара – чакрата на жизнената сила, е разположена в основата на гръбначния стълб. Цветът й е червен. Отговаря за физическото здраве, особено за костната и мускулната система. Ключова дума – „Живот“. Енергийна активация: „Жизнена сила“, „Сила на живота“. За привличане и умножаване на силата на муладхара е добре да рисувате мандали или абстрактни рисунки с червен цвят, при медитация да използвате червени свещи, да носите червени дрехи, украшения и аксесоари.

Свадхистана – чакра на сексуалната енергия. Разположена е на разстояние една длан под пъпа. Цветът е оранжев. Отговаря за здравето на половите органи и млечните жлези (при жените), както и за гъвкавостта на физическото тяло и в общуването. Ключова дума: „Чувства“. Енергийна активация: „Хармония на чувствата“ или „Творение с чувства“. Хармонизацията на мислите, емоциите и думите помага да се съхранят и умножат силите на чакрата, а негативният поток отмиели и думи намалява силата й. За увеличаване на силата и хармонизация на чакрата се използват оранжеви свещи при медитация, оранжев цвят при рисуване, дрехи и украшения в същия цвят, както и мандарини, портокали и тикви като визуално и гастрономическо подхранване.

Манипура – чакра на Слънцето, силата, радостта. Разположена е на слънчевия сплит. Цветът е жълт. Отговаря за здравето на стомашно-чревната система на човека. От силата на енергията й зависи материалното и финансовото ви състояние, успехът. Ключова дума: „Слънце“. Енергийна активация: „Радост на битието“ или „Аз живея щастливо“. Добре развитата манипура дава сили да творите реалността осъзнато.

Анахата – чакра на сърцето и любовта. Намира се в центъра на гръдния кош. Цветът е зелен. Отговаря за сърдечносъдовата система и белите дробове. Чрез нея, съединявайки енергийните потоци, хората изпитват любов. Ключова дума: „Любов“. Енергийна активация: „Истинска любов сияние“ или „Аз сияя с Божествената любов“. За добрата работа на чакрата са подходящи медитации със зелени свещи, разходки сред природата, рисуване със зелен цвят, използване на зелени плодове и зеленчуци. Класическата музика, танците, пеенето подхранват чакрата на любовта.

Вишудха – гърлена чакра. Цветът е небесно
син. Отговаря за вдъхновението, творчеството, ораторското изкуство. Ключова дума: „Творец“. Енергийна активация: „Творя любов“ или „Създавам света на радостта и светлината“. Губи сила при празнословие, клюки, обсъждане на негативни теми. Това води до дисбаланс в чакровата система и се отразява върху психическото и физическото здраве на човека. За ефективната работа на вишудха са подходящи медитациите със светлосини свещи, светлосин цвят и светлина, занимания с творчество.

Аджна – чакрата на третото око и знанията: на осъзнатото, на интуитивното, на зашифрованото на ниво на ДНК. Отговаря за зрението. Цветът е син. Ключова дума: „Виждам“. Енергийна активация: „Виждам, чувствам, зная“ или „Пробуждам лъча на знанието“. За развитието й са благоприятни медитативни практики със син цвят, както и практикуване на дълбока медитация за отваряне на третото око.

Сахасрара – коронната чакра, връзката с Божественото, отваря съзнанието за връзка с висшето духовно Аз. Намира се в теменната област. Цветът е виолетов. Силната сахасрара е духовното и енергийно майсторство, учителство, целителство. Ключова дума: „Космос“. Енергийна активация: „Аз съм в единство с Космоса“ или „Аз съм любов, светлина, Космос“. Визуални и енергийни медитации с виолетови кристали, виолетов цвят и светлина помагат на човека да задържи своето физическо тяло на високо ниво, да развива и разширява силата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.