https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Бяло течение: Какви са методите за диагностициране?

0

Бяло течение е симптом, който се получава заради наличието на различни заболявания. Често откриването на причината може да помогне за лечението

Бялото течение трябва да се лекува доста упорито. Дори и промяна в диетата може да се отрази на това дали бялото течение ще си отиде или ще се появи. Най-лесно се лекува бяло течение след като бъде диагностицирано. Това се случва след серия от прегледи и изследвания, извършени и назначение от специалист.

По цвета на течението вече е много трудно да се определи видът на заболяването

Това е възможно само в класическите случаи, които са редки. Самите микроорганизми, които причиняват инфекциите, се изменят и с това се променя и клиниката на причиняваните от тях полово предавани инфекции. Вече се намесват много фактори, така че не трябва да се осланяме само на това, което виждаме с просто око. Диагнозата се уточнява чрез изследване – микроскопско или микробиологично.

Микроскопското е по-бързо и по-евтино, но не е толкова надеждно. При него се взема секрет, накапва се разтвор, който оцветява причинителя, ако го има, и специалистът го вижда с микроскопа. Когато резултатът е несигурен, се прибягва до микробиологично изследване. Тогава взетият с тампонче секрет се посява на хранителна среда, в която микроорганизмите се размножават и лесно се идентифицират.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.