Борба с рака: Aнджелина Джоли се готви за вторични превантивни операции

Анджелина Джоли каза, че ще предприеме още една операция, която би трябвало да намали риска от рак

 

angelina jolie

Припомняме, че през миналата година тя отстрани и двете гърди. Актрисата реши да предприеме тази стъпка, след като научила, че е с повишен риск от развитие на рак, според BBC.

Според Джоли, тя не съжалява за решението. За да сведете до минимум риска от рак, сега тя е решила да се подложи на още една операция. Красивата актриса споделя, че процесът на възстановяване след първата операция е преминал без проблеми, което в частност се дължи и на обществената подкрепа и намесата на квалифицирани специалисти.

Тук трябва да припомним още, че майка на Анджелина Джоли е починал от рак на яйчниците, на 56-годиншна възраст. Родителката на Джоли се бори с рака в продължение на 10 дълги години. Въз основа на фамилна анамнеза и направения генетичен анализ, лекарите са изчислили, че рискът актрисата да се разболее от рак на гърдата се увеличава с 87%, а рискът от рак на яйчниците – с 50%. Анджелина Джоли има генетична мутация, известна като BRCA1 / 2.

Съвременната медицина може да предложи много малко решения на пациентите с тази мутация – единствено отстраняване на гърдата, яйчниците и маточните тръби. Но самото отстраняване може значително да намали риска от онкологични заболявания. Ако Анджелина Джоли се съгласи да премахне яйчниците си, то тя ще стане безплодна, обрича се и на ранна менопауза, която идва внезапно, носейки със себе си вероятността от остеопороза и други неприятни заболявания.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.