Болестотворните емоции и тяхното въздействие върху здравето

Емоции от всякакъв род и вид оказват влияние върху тялото ни. Те оказват влияние и върху онова, от което боледуваме

емоции
Болестотворните емоции и тяхното въздействие върху здравето

Всеки конкретен случай има свои особености, тъй като няма абсолютно еднакви хора. Освен описаните нарушения във вътрешните органи съществуват още и усещания. Най-често тези усещания присъстват у нас постоянно и ние свикваме с тях, затова и не ги забелязваме. Но ако внимателно се вслушаме в себе си, старателно анализираме особеностите на собственото си самоусещане, ще открием и така наречените фонови усещания, които са станали привично състояние в живота ни.

Например човек, който няма пари и в близко бъдеще не се очертава да има, постоянно усеща слабост в гърба. Появява се своеобразно чувството за празнота, сякаш стоиш с гръб към отворена врата. Това е свидетелство за незащитеност, липса на личен тил.

Неорганизираният човек, който постоянно се суети, изпитва болезнени усещания в коленете

А страдащият от полова слабост страда от безсилие и празнота в кръста и врата.

И обратното, сексуално незадоволеният, изпитващ постоянно желание, усеща слаби болезнени проявления в кръста и тила, „скача” налягането му и съдовите нарушения го съпровождат през целия му живот.

Обида (бъбреци). Ако лесно се обиждате, може със сигурност да се твърди, че имате проблеми с бъбреците. Когато обидите са прекалено раздути, могат да се появят кисти, фибромиоми.

Като тежко бреме върху бъбреците се усеща чревоугодието. За преработката на огромни количества храна не достига енергия и стомахът я заема от бъбреците.

Бъбривостта, словоохотливостта и желанието за клюкарстване също изискват повече енергия, която се изземва от бъбреците.

Повишена раздразнителност, несдържаност, гняв, ярост, ненавист (далак, черен дроб и жлъчен мехур). На всички е познат изразът „държи камък в пазвата си“. Това означава, че този човек е затаил злоба към някого и очаква момента да го удари, така че да го заболи. Тогава възникват предпоставки за образуване на камъни
в органите. В случаите, когато невъздържаността не знае никаква мярка, негативните емоции бушуват, замъглявайки разума, т.е. човек „превива пръчката“, може да възникне прищипване на жлъчния мехур.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.