Болести и зодия – как са свързани?

След първите две части, ви предлагаме и трета, която да покаже как точно влияе нашия зодиакален знзк на здравословното ни състояние. И така…

СТРЕЛЕЦ

Стрелецът е един от най-силните зодиакални знаци. Сред представителите на тази зодия ще срещнете много спортисти. Но за жалост това не значи, че са здрави, защото сила и здраве често не е едно и също нещо. Главен проблем на Стрелците е фактът, че те нямат спирачки за нищо – подлагайки се на едно или друго изобщо не се замислят дали това е в силите им. И ако в спорта, политиката, бизнеса, такъв максимализъм често пъти позволява да се постигнат изключителни резултати, то при здравето нещата съвсем не стоят така и е много по-добре човек да се придържа към златната среда. Практически всички болести па Стрелците са с представка „пре-„ преяждане, нервно пренапрежение, преумора.

Чест проблем на Стрелците по отношение на здравето е наднорменото тегло, а също така и хипертонията, както и склонността от развитие на инфаркти и инсулти. Но най-уязмивото място на Стрелеца е черният дроб.

КОЗИРОГ

horoskop-za-mesets-april-za-vsichki-zodiiПарадоксален в медицинско отноше­ние знак. Обикновено тази зодия като малки боледуват често, но колкото повече порастват, толкова по-стабилни и издръжливи стават. Козичките обаче трябва най-много да се пазят от счупвания, скъсване на сухожилие или ставни връзки, както и всякакви ставни проблеми и болки. Като пациенти тази зодия е изключително неприятна за един лекар – те не слушат, а си дават и собственото мнение, имат си своя собствена система за поддържане на здравето, а тя често не се припокрива с препоръчаното от доктора. При това много трудно, ед­ва ли не с бой, те възприемат чуждото мнение, дори мнението на доктора, ко­муто доверяват. От профилактичните средства най-важното за Козирога е редовното прие­мане на микроелементи и минерали.

ВОДОЛЕЙ

Един твърде сложен и противоречив знак, в който подвижността е удивителна и съумява да се съчетава по невероятен начин с инертността. Всичко това прави Водолеите трудно предсказуеми, особено тяхното поведение даже и с най-близките им хора. В здравето не правят изключение. Заболяванията им много често протичат по необичаен начин и поради това е изключително трудно да им бъде поставена адекватна диагноза. Макар причините, които водят до заболяването да се трупат с години, във външно изражение техните болести се проявяват внезапно. А най-често те се разболяват, защото начинът им на живот не е никак подреден.  Освен това Водолеите са и прекалено нервни и вечно на ръба да избухнат, което също не е много полезно за здравето им.  Най-слабо място на Водолея е кръвонос­ната система

РИБИ

Тайнствени и прикрити, Рибите впечатляват с мистицизъм и често прикритост. Имат крехка душевна организация, което ги прави склонни към чести психосоматични разстройства. Много голяма част от техните болести са причинени или от внушение от външен човек или пък от самовнушение. И поради това, че жизнената им енергия е твърде пасивна, то проблемите в тази посока още повече се задълбочават. Независи­мо от тяхната мнителност и тревога за здравето, те могат да не предприемат никакви стъпки към лечение. Много често те спазват мотото, което може да е пагубно в сериозни случаи: „Да става, каквото ще става!“. Затворен знак, много често Рибите имат неспособността да опишат адекватно какво им е с думи, което ги прави изключително трудни като пациенти. Лекарят е безкрайно затруднен, докато чуе от Рибите ясно, точно и пълна описание на симптомите.

Към типичните заболявания на Риби­те могат да се отнесат отоци, гъбични заболявания, конюктивити. Освен това за тяхна жалост, организмът на Рибите е склонен и да събура слуз, например в белите дробове,  което после е причина за редица дихателни заболявания, както и такива на белите дробове. Краката са обект на особено внимание за този знак. Много болести при тях за­почват от краката – от простуда до плоскостъпие.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.