Благодарността лекува!

Благодарността може да даде светлина там, където доскоро е имало мрак и да въдвори в живота ни очаквана благодат

благодарността
Благодарността лекува!

Светът е огледало и то връща на всекиго от нас единствено неговото изображение.

Умеем ли да благодарим? Не става дума просто да кажем „благодаря”, когато някой направи нещо хубаво за нас, макар че за някои това също може да бъде стъпка напред. А за онази благодарност – всеизпълващата ни, когато всичко у човека се стреми да даде нещо от себе си. За да възстанови някакъв невидим баланс в пространството и да създаде поле от хармония.

Животът ни, битието ни се случва в пространството, където всичко е игра и взаимодействие на енергиите. Когато към нас е извършен акт на дарение от даден източник, това означава, че от него се насочва към нас „порция” енергия. Всеки подарък безусловно е акт на милост и всеки такъв акт трябва да бъде оценен.

Тогава от дълбините на цялото ни същество се надигне стремеж да благодарим, а следователно и да дадем – понякога дори повече, отколкото сме получили.

В Космоса съществува закон, който мнозина вече са проверили лично в живота си. Колкото повече отдаваш, но безкористно, без да мислиш за нещо в замяна, толкова повече дарове идват към теб.

Вселената е необикновено щедра. Но тя работи по закона на ехото, по закона на отражението: вижда, че вие давате, и тя ви дава. Но тъй като Вселената е несметно по-богата от всекиго от нас, тя дарява с истински Божествена щедрост.

Благодарността е нашият постоянен благороден и много красив учител

И щом се появи в живота ни поне веднъж, той се превръща в наш невидим спътник. Защо- то първото реализирано желание да благодарим прераства в необходимост и благодарността се превръща в потребност на нашето сърце.

Когато се научим как да бъдем благодарни, по вълшебен начин се променя и животът ни. У нас се разкрива дарбата за виждане/чувстване на това, за което трябва да сме благодарни във всеки ден от живота си. И разбираме, че това не са дреболии, че някой ни е отдал късче от своето време, изпратил ни е лъч внимание, вълна от нежност – пренасочил е потока от енергия към нас. И в сърцето ни изведнъж разцъфва красиво и ароматно цвете – цветето на благодарността.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.