Благодарността е благодат от здраве и дълъг живот

Изразявайте благодарността си винаги, и за най-малкото – научете се да благодарите и извикайте доброто в своя живот

благодарността
Случва се да поискате помощ, съвет, подкрепа и веднага Вселената ви ги изпраща. Някой ви се притичва на помощ, протяга ви ръка, подлага рамото си. И безусловно ви отдава от времето си, от енергията и любовта си дори без да мисли, че ви подарява нещо.

Ние трябва да го разберем и да не бъдем само потребители на тези дарения, но и непременно да отдаваме. За да се запази балансът на енергиите в пространството, за да не се превърнем в енергетични длъжници.

В каква форма да отдаваме благодарността си? У нас има невидим „подсказвач“, който във всеки момент знае как трябва да постъпим – това е нашата интуиция, част от пробуденото ни съзнание. И трябва да се вслушваме в гласа й, защото обикновено той е много тих.

Когато придобиете способността да благодарите за всяка дреболия, с удивление ще осъзнаете, че всъщност не съществуват дребни неща, че всичко в света е преизпълнено със значение. Оказва се, че всекидневните дреболии са необходими части от една голяма мозайка, за да може да се състави пълната картина на нашия живот.

И когато в сърцето ви се разкрие отдаващият поток на благодарността, в живота ви ще започнат да се случват истински чудеса. Да не забравяме, че Вселената е наше отражение. И когато у нас се събуди щедростта на благодарността, Вселената-живот ще започне непрестанно да ни обсипва със своите щедрости. Ще разберете, че всеки ден просто се къпете в океана на нейното изобилие, защото в живота ви постоянно ще идва нещо ново, ще придобивате нови възможности, нови контакти, ще се появят хора-скъпоценности. Те ще са привлечени от вас по закона на съответствието, по закона на дарението и благодарността.

Научете се да благодарите и не се уморявайте да бъдете благодарни

Забелязвайте всяка дреболия в своя ден, която е подарък: някой ви е утешил и ободрил, друг ви е помогнал да намерите нужната книга, трети просто ви е разсмял (а хуморът винаги е дар от Господа, който е най-големият хуморист от всички). И в отговор благодарете! Благодарете на носителя на даровете, благодарете за самата възможност да благодарите, благодарете на Вселената, на Бога, на живота…

И не е важно на кого благодарите – главното е, че енергията на благодарността постоянно се излъчва от вас.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.