Бирата предпазва от инсулт, показа ново проучване

Бирата – колкото ползи, толкова и вреди, но в крайна сметка дори и учените признават, че ползите са повече

бирата

Бирата няма да навреди, ако се консумира в нормални, здравословни количества. Нека разберем каква е ползата от бирата и какво казват едни от последните проучвания.

За да се намали риска от инсулт, е необходимо да се пие по една чаша бира на ден. Той установили специалистите от Съединените щати. Учените изследвали ефекта на алкохола върху тялото. В изследването са участвали над 80,000 доброволци, съобщава „Svopi.ru“.

Учените са открили: умерената консумация на бира значително намалява риска от инсулт. Една чаша бира на ден предотвратява разпадането на липопротеините с висока плътност (HDL) – „добрия“ холестерол. HDL или добрият холестерол ще предотврати образуването на съсиреци в кръвоносните съдове. Например, ако се изпиват в малки дози 3.5 литра бира седмично, това е добре за сърцето и кръвоносните съдове.

Експертите казват, че вероятността от инсулт намалява, когато има редовен прием на много малки количества алкохол. Но трябва да се знае, че и бирата нанася сериозни вреди на здравето, ако се пие в неразумни количества. Тук трябва да припомним, че има бирен алкохолизъм, който е точно толкова опасен, колкото и другият алкохолизъм .Изследователите подчертават, че е важно да се наблюдава количеството алкохол, което се консумира. Прекомерната употреба на алкохол е не само вредна, но и опасна за живота.

В тази връзка много специалисти казват, че бирата може да помогне на алкохолиците да откажат твърдия алкохол.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.