https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
термовизия

Термовизуалната диагностика е надежден, бърз и сигурен метод за откриване на сериозни заболявания

В бирата се съдържат редица ценни вещества. Сред тях са белтъчини и ами­нокиселини, витамини В1 /тиамин/, В2 /рибофлавин/ и РР. Съдържа и въглена ки­селина, която освен че прави пивото леко и живо, има положително влияние върху сърцето, като подобрява дишането и кръвообращението. Последните изслед­вания на японски учени доказали, че редовната консумация на малки количества бира може да понижи риска от онкологични заболявания до два-три пъти.

Полезните свойства на бирата са били известни още през XVI век. Тогава жените били съ­ветвани да мажат редовно лицето и гърдите си с бирена пяна. Смятало се, че тя има благотворно влияние върху кожата и я прави невероятно нежна.

Друга история разказва, че пруската кралица Луиза много искала да има пищен бюст. Нейните придворни лекари я посъвет­вали по време на хранене да пие бира и освен това да масажира гърдите си три пъти на ден със светлото пиво. Според историята този лечебен курс дал задоволителен ре­зултат.

бира

Бирата може да бъде изключително полезна в борбата срещу бръчките. Смесете един жълтък с малко бира и бъркайте, докато се получи ед­нородна маса. Нанесете сместа на лицето си за 20 минути, след което изплакнете. Този вид маски са изключително благоприятни за мазната ко­жа, правят я еластична, нормализират кръвообращението. При различни кожни проблеми се препоръчва консумацията на бирена мая.

Още от древни времена е известно, че взимането на вана с бира е изключително ефикасно средство срещу потене. Напълнете ваната с топла вода, излейте една бутилка бира и се потопете.

Бирата е изключително полезна и за коса­та, и то за всички видове. Бла­годарение на богатото съдържание по­лезни вещества в нея, тя придава жизненост, здравина и блясък дори на сухата коса. Когато нашите майки и баби са се къдрили, са използвали и бира, за да получат по-траен ефект.

Ето и няколко бабини рецепти за здрава и красива коса:

Вземете корен на лопуш, коренище на блатен аир и шишарка на хмел и ги наситнете. Взе­мете по равно количество от всички съставки, залейте ги с чаша гореща тъмна бира и ги оставете да престоят около час и половина на топло място. След това прецедете и втрийте в корените на косата. Правете процедурата 3 пъти седмично до получаване на нуж­ния ефект.

Ако имате проблем с пърхота, вземете по 2 супени лъ­жици листа от лекарствен конски босилек и коприва. Залейте ги с 0,5 лит­ра гореща светла бира и оставете да киснат 1 час, след което прецедете. Втривайте получената отвара в корените на косата си всеки ден преди сън в продължение на месец.

За да сгъстите косата си направете маска от 100 гр. кора от ръжен хляб в 0,5 литра гореща бира. Оставете да се киснат час-два. Измийте косата си и нанесете равно­мерно маската. Сложете шапка за баня или найлонов плик, увийте главата си е хавлиена кърпа и оставете маската да действа около 45-50 мину­ти. Измийте косата си с не много го­реща вода, а накрая я изплакнете с топла вода, към която сте добавили ябълков оцет/1 чаена лъ­жичка на 1 литър вода/. Правете тази процедура веднъж месечно и косата ви ще блести от красота и здраве.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.