https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Живот в хармония с природата кара все повече хора да се интересуват от органични и биопродукти. Към тях трябва да прибавим и полезната биосауна

Биосауна – глезотия за тялото и духа, която всеки трябва да опита

биосауна
Биосауна – защо е по-полезна?

Затова и все по-често спортните центрове и хотелите предлагат биосауна. По какво тя прилича и по какво се различава от класическата сауна? И двете се ползват за релаксация и тонизиране на организма. Температурата на въздуха в биосауната обикновено е 50-60 градуса по Целзий, а относителна влажност е 55-60%. Тя в по-малка степен затормозява работата на сърцето и кръвообращението. Успоредно с това ускорява метаболизма и пречиства от вредните токсини.

Според изискванията биосауната трябва да е облицована с ламперия от канадски кедър. Ароматът на това дърво успокоява, понижава напрежението и зарежда с енергия. По време на престоя човек може да избере ухания на различни етерични масла и определен цвят на светлината според физическото и душевното си състояние, както и според ефекта, който цели да постигне. Цветотерапията, използваща червена, жълта, зелена и синя светлина, стимулира вегетативната нервна система и клетъчния метаболизъм. Червената светлина подобрява кръвообращението и сърдечната
дейност. Жълтата освобождава напрежението и активира нормалната функция на жлезите. Зелената действа успокояващо и възстановява душевното равновесие. Синята отпуска и понижава кръвното налягане.

Акустична система озвучава биосауната с природни звуци (птичи песни, ромон на река, плисък на морски върни, шум на трева) и придава завършеност на усещането за хармония, пише вестник „Всичко за семейството“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.