Билков коктейл с кислород – новата здравна мания

Това е специален коктейл на основата на билкови отвари и сокове, а на повърхността му се създава пяна от наситен с 95% кислород сок

 

kislorodoterapia

Такива коктейли се предлагат в санаториуми и фитнес клубове, а „продавачи на кислород“ можете да срещнете дори в търговските центрове. Напитката влияе положително на храносмилането, обмяната на веществата и намалява излишните килограми.

При редовна употреба на подобни коктейли се подобрява външният вид на кожата, нормализира се сънят и се повишава физическата активност. Достатъчни са 1 – 2 порции седмично.

Имайте предвид, че кислородна терапия помага на много хора да функционират по-добре и да бъдат по-активни. Терапията с кислород също така може да помогне за:

  • Намаляване на задуха и при отпадналост (умора)
  • Подобряване на съня при някои хора, които имат дихателни нарушения
  • Увеличаване на продължителността на живота пациентите, които имат ХОББ

Дишането на въздух с по-висока концентрация на кислород може да помогне за увеличаване на количеството на кислород в кръвта. Това прави по-лесни дейности, които иначе биха могли да бъдат по-трудно изпълними.

Кислородната терапия обикновено е безопасна, но това може да създаде опасност от пожар.

Помнете обаче, че най-добрата кислородотерапия е разходната в гората или парка. Там въздухът се насища с кислород по естествен начин, следователно тази процедура е напълно безопасна.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.