https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Кои са билките, които усилват имунитета?

0

Билките наистина са дар от природата

bilkite
Кои са билките, които усилват имунитета?

Те може да сътворят чудеса за облекчаването и превенцията на доста заболявания. Освен това не са скъпи, достъпни са и са достатъчно удобен начин да поддържаме здравето си.

Билките може да помогнат при доста състояния, в това число недостиг на витамини и минерали, при хроничен стрес, при някои настинки и инфекции, при понижена имунна система. Имайте предвид обаче, че някои от тях взаимодействат неправилно със синтетичните лекарства. Затова, ако приемате такива, преди да прибегнете към различните билкови отвари, консултирайте се с лекуващия си лекар.

Орловите нокти виждат сметката на грипа. Китайската медицина разполага с много билкови скъпоценни камъни. Един от тях е астрагалусът, известен още с името орлови нокти. Китайците използват тази билка от векове. Листата й може да се правят на отвара и дори да се прибавят вместо друга мерудия в супите. Орловите нокти засилват имунната система, виждат сметката на грипа и спират настинките в зародиш.

Котешкият нокът помага при артрит. Тази билка помага за понижаването на кръвното налягане и действа като диуретик, помагайки на тялото да се раздели с прекомерното количество вода. Някои изследвания твърдят, че котешкият нокът може да влияе пагубно върху туморните клетки.

Ползва се против акне и болки при артрит. Неговите антивъзпалителни свойства облекчават доста симптомите при
ревматоиден артрит и остеопороза.

Ехинацея при хрема и болно гърло. Доста домакинства използват ехинацеята още при първия сигнал за хрема и настинка. Гаргарата с отвара от тази билка помага при болно гърло. Тя се препоръчва като превенция и за лечение на горните дихателни пътища.

Някои хора я използват за третиране на изгаряния, рани на кожата, екземи, псориазис, UV радиация, херпес симплекс, ужилване от пчела и абсцеси.

Бъзът не долюбва настинките. Бъзът в комбинация с цинк е като мечтаното оръжие срещу настинката и грипа. Тази билка укрепва имунната система и намалява възпалението, треската и облекчава респираторния тракт, пише „За жената“. Бъзът възпрепятства грипния вирус да се закачи за клетката и по този начин намалява продължителността и действието на грипа. Да не говорим пък и колко ароматен и вкусен е бъзът.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.