https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
термовизия

Термовизуалната диагностика е надежден, бърз и сигурен метод за откриване на сериозни заболявания

Ако трябва да си говорим честно безупреч­на кожа не съществу­ва. Тайната на перфектния външен вид се крие в избора на тона­лен крем и пудра, чрез които лицето изглежда гладко като кадифе. Проблемните зони при почти всички жени са едни и същи. Въпроса е, че едни умеят да ги прикрият, а дру­ги-не. Обикновено най-проблемна е Т-зоната, която включва челото, носа и брадичката-местата където има много мастни жлези.

Друга проблемна зона е тази под очите и около носа, тъй като кожата там е много тънка и понякога през нея прозират капилярите. Това е и причината за появата на тъмните кръгове и зачервяванията.

гримДруг често срещан проблем са пъпките, които могат да се появяват във всяка възраст. Най-честите фактори за тяхната поява са стрес, хормонален дисбаланс или неправилен начин на живот.

Сега ние ще ви помогнем да се научите как да прикривате недостатъците. Първо определете какъв тип е вашата кожа. Почисте­те я добре и останете няколко часа така, без да слагате крем, нито декоратив­на козметика. След това внима­телно разгледайте ли­цето си.

Ако видите, че кожата ви блести в об­ластта на челото, носа и брадичката значи имате мазна кожа. Често по този тип кожа има и разшире­ни пори. Ако кожата ви е зачервена, с видими бръчки и имате чувст­вото, че лицето ви е опънато-то тя е суха. Нормалната кожа е мека и гладка, а смесения тип кожа е мазна на челото и носа и суха на бузите и около очите.

За да прикриете недостатъците на мазната ко­жа изберете течен, не мазен и устойчив тона­лен крем. След това нанесете гъст ма­тиращ фон дьо тен, за да прикриете възпаленията и зачервяванията. Допълнително на проблемните места можете да на­несете и коректор-стик, който да е с един тон по-светъл от­тенък. Завършете с тънък слой прахообраз­на пудра.

За сухата кожа е подходящ течен и подхранващ тонален крем. Преди него трябва да нанесете ов­лажняващ дневен крем, а след него – крем пуд­ра. Дребните недостатъци замаскирайте с коригирищ крем, като използвате апликатор или четчица. Завършете с малко компактна пудра, за да не се подчертаят бръчиците.

Лек, полупрозрачен тона­лен крем използвайте при нормална кожа. От фон дьо тен нямате нужда, а евентуално корек­тор само за под очи­те. За завършек сложете прахообразна или компактна пудра.

Ако кожата ви е смесена тоналният крем трябва да бъде немазен, матиращ и в същото време овлажняващ. В Т-зоната нанесете по-светъл и гъст. Дали да използвате фон дьо тен или коректор зависи от пробле­ма, който имате. Завършете като нанесете пудрата с четка.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.