https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Сънят без дрехи е здравословен

0

Оказва се, че навикът да се спи без дрехи носи полза не само за физическото, но и за психическото здраве

Без дрехи трябва да спят хората, които имат проблеми със съня. Без дрехи трябва да си лягат и онези, които искат да се закалят.

без дрехи
Сънят без дрехи е здравословен

Сънят без пижама позволява да се избегне прегряването на тялото, което. прегряването на тялото нарушава изработването на хормона на растежа и на мелатонина. Естествената температура на тялото осигурява и по-добро възстановяване на кожата.

При това спането без дрехи снижава нивото на хормона на стреса – кортизол, в кръвта. Човек се събужда по-спокоен и запазва уравновесеността си през целия ден. Това спомага да се контролира чувството за глад. При прегряване и след неспокоен сън на сутринта човек изяжда много повече, отколкото ако редовно спи без дрехи.  Хората, които предпочитат да спят голи, са много по-здрави и уверени в себе си. Възможно е да се спи без пижама дори и през зимата. Трябва само да се започне своевременно закаляване. Процедурите на закаляването се извършват постепенно. Най-добре е да започнете да сваляте дрехите, скоито спите, една по една.

Учени доказали, че най-полезният сън е 7-часовият, а най-добрите пози за сън са по гръб или в позата „ембрион“, пише вестник „Феномен“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.