https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Бедността намалява интелекта

0

Учени доказаха, че бедността намалява умствените способности

Бедността – проблем, който задължително влошава здравето!

бедността
Бедността намалява интелекта

При по-лош стандарт на живот се използва много повече психическа енергия, съобщават учените в списание Science. Следователно, бедните хора са по-склонни към вземане на лоши решения . Тогава се допускат и грешки, които могат да влошат и да удължат състоянието на тяхната бедност.

Изследователите от университетите в Харвард и Принстън съобщиха, че тяхното проучване „представя една уникална гледна точка по отношение на причините за трайна бедност“. За целта на изследването участие са взели и специалисти от Канада и Англия.

Състоянието на бедност подкопава способността на човек да се концентрира правилно, така че да прави онова, което наистина е необходимо, за да подобри своя стандарт на живот. В ежедневната борба за справяне с непосредствените последици от липсата на достатъчно пари – като намаляване на разходите, изплащане на заеми и начин да се спечелят достатъчно средства, така че да могат да се платят сметките – има пагубен ефект върху когнитивната функция.

Физическото лице, което живее в бедност завършва с по-малко „интелектуален ресурс“ и не може да се концентрира върху важни дейности като обучение на работното място и образование. Бедността ограбва хората от възможността да управляват времето си.

След извършване на редица експерименти, изследователите установили, че финансовите проблеми имат пряк негативен ефект върху производителността бедния човек.

Бедността намалява IQ-то

Хората, които са прекалено загрижени за финансовите си проблеми демонстрират спад в когнитивната функция. Подобен ефект се наблюдава, когато човек не е спал цяла нощ.

Психическото бреме на бедността е различно от въздействието на стреса. Доказано е, че стресът действително може да насърчава прилагането на добри навици, за разлика от състоянието на бедност, което затваря човека в собствения му свят от проблеми и последиците от лошите решения, които е взел.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.