https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Бебето плаче: как да го успокоите?

0

Ако бебето плаче без това да е свързано със здравословен проблем, има няколко начина, които ще ви помогнат да го успокоите

bebeto
Бебето плаче: как да го успокоите?

Бебешкият плач е знак, че детето не се чувства добре. Това особено притеснява родителите в първите месеци. В усилията да разберат какво иска пеленачето, те изпробват най-различни тактики за утешаване. Леките подскоци на татко вършат чудеса с ревящото бебе, а майките могат да ползват голяма гимнастическа гумена топка, на която да се подрусват заедно с детето.

Ефикасна е разходката с кола заради тихото бръмчене на мотора и плавното движение. Шофирането на фона на любима музика със сигурност ще се отрази добре и на вашата нервна система. Само внимавайте да не свикнете детето на този тип разходки и те да се превърнат в неговото безотказно хапче за сън.

Опитайте да противодействате на плача с танци. Малко музика в съчетание с ритмични движения и гушкане действат успокояващо. Бебето обожава поклащането в прегръдката на мама, защото това му напомня за люлеенето по време на вътреутробния период.

Не се притеснявайте, че носенето на ръце разглезва. Детето наистина се утешава, когато почувства топлината на вашето тяло, ритмичните удари на сърцето, топлината на дъха ви. Нежното потупване по дупето и гръбчето, придружено от тихото и магическо „шшшт, шшшт“, също помага. Това не само спира плача, но и унася в сладка дрямка.

Изпитано действа смяната на обстановката. Пренасянето в кухнята или в коридора отвлича вниманието на бебето. То започва с любопитство да се оглежда и сякаш забравя, че е плакало.

Ако пък решите да излезете навън, различната среда в съчетание със свежия въздух бързо ще успокоят детето. Независимо дали сте с кенгуру, слинг или количка, изпробвайте различен ритъм на походката си, за да откриете най- доброто влияние върху вашия малък наследник.

Не се страхувайте да излезете извън рамките на обичайните практики и да експериментирате с нови начини за справяне с бебешкия плач, пише „Всичко за семейството“. Те ще ви помогнат да опознаете детето и да се сближите повече с него.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.