https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Бебето усеща добрите хора

0

Бебето все още не може нито да ходи, нито да говори, но вече усеща кои хора са добронамерени и кои – не

Бебето е малък човек, който усеща всяка наша емоция.

бебето

Това установиха американски учени от Йейлския университет. „През шестия месец от живота си детето усеща и различава отношението на околните към себе си – заявяват специалистите. – Тази диференциация е удивителен феномен на човешките възможности. Тя е резултат от уникалното свойства на мозъка в ранна възраст да „сортира“ обкръжаващия ни свят на добро и лошо, бяло и черно.“

Как учените стигат до този извод? Показали са на бебетата три картини. Първата илюстрира човек, изкачващ се по склон. На втората се появява още един, който пречи на изкачващия се да достигне целта си, като го блъска надолу. Третата е нагледен пример за понятието взаимопомощ. Именно на третата бебетата реагирали, като протягали ръце.

Ето защо трябва да сме спокойни и балансирани, когато сме в близост или общуваме с бебетата. Те могат да усетят настроението на хората около тях, и според това да реагират. Спокойните хора даряват спокойствие на малките хора. И обратното – когато сме нервирани или стресирани, бебетата реагират по същия начин. Бебето няма нужда само от храна и чисти дрехи, а и от общуване. Затова трябва да се замисляме за начина, по който общуваме с тях.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.