Бебе гигант се роди в Нова Зеландия

Жена от столицата на Нова Зеландия роди здраво бебе с тегло 7,390 кг. Ръстът му при раждането е 57 см

бебе
Теглото на новозеландското бебе е двойно по-голямо от средното за новородено. Родителите, предпочели анонимност, казват, че синът им е напълно здрав и има вид на 6-месечно дете, писа в. „Дейли телеграф“.

„Хората говорят, че той ще е следващият Джона Лому ( местен ръгбис двуметров, с тегло 120 нг, починал през 2015 г. – бел. прев.). Но според мен той ще стане пианист. Дробовете му са разгърнати и диша нормално“, каза бащата.

Бебето се ражда с цезарово сечение в болницата на Уелингтън. Поставянето на епидурална упойка в гръбнака на майката обаче отнело няколко часа, тъй като заради огромния корем тя не можела да се сгъне достатъчно и да обхване колената си.

През май 2016 г. 19-годишна индийка роди момиче с тегло 6,900 кг. Лекарят, който помогна за раждането, тогава каза: „Имам 25 г. практика и не съм виждал толкова голямо бебе. Тя е някакво чудо. Според мен е не само най-голямото бебе в Индия, но и най-голямото новородено в света.“

Според Книгата на рекордите „Гинес“ най-голямото бебе – с тегло 9,980 кг, е родено от Ана Бейтс в Севиля, щата Охайо, на 19 януари 1979 г. То е момче и умира 11 часа след раждането. По-късно баща му Мартин Бейтс пише: „Беше 70 см и тежеше 10 кила, изглеждаше перфектно. Имаше вид на 6-месечно дете.“

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.