Бързите решения – гаранция за по-добър живот?

Животът ни налага да взимаме много и различни решения

решение
Бързите решения – гаранция за по-добър живот

Понякога имаме достатъчно информация, а може би и шанс бързо и точно да решим какво да правим в дадена ситуация . Ако липсват данни, решението изисква повече време, а и самите решения стават все по-неточни. Изследователите от New York University предполагат: Вероятно, човешкият мозък прави връзката между време и взимане на решение. И от това зависи точността на решението. Ето защо, хората рядко вярват в решенията, които не са им отнели много време.

Очевидно е, че мозъкът е в състояние да преведе информацията, събрана чрез сетивата, в звено, което учените наричат ??“степен на доверие“, чрез комбиниране на всички данни и времето, прекарано във взимане на решение. Изследователите предполагат: един същ механизъм позволява да се определи, че времето е свързано с правилното решение, а не нещо друго. В същото време, колкото и нормално и правилно да изглежда това твърдение, то няма как да бъде доказано.

Решенията обикновено са придружени със степен на доверие, или вярата, че нашият избор е правилен. Доверието играе важна роля при избора на стратегия за по-нататъшни действия в трудни ситуации. В проучването, изследователите открили, че съществува обратна връзка между доверие и време. С други думи, това е длъжната на времето, необходима да се вземе решение. Изследователите заключават: степента на доверие във вземането на решения зависи не само от наличните данни, но също така и от времето, прекарано в размисъл кое ще е правилното решение.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.