В eBay болно българско момче продава органите си

Спираща дъха обява се появи в онлайн оказиона eBay. Болно българско момче продава органите си

Българско момче шокира с обява eBay.

Болното момче, което продава органите си в еBay е българче и се казва Александър
Болното момче, което продава органите си в еBay е българче и се казва Александър

Тя е от България и е пусната от болно българско момче. То е предприело тази стъпка, отчаяно от положението, в което се намира.

Момчето, пуснало обявата, се казва Александър и има тежко заболяване. Сашко е болен от мускулна дистрофия тип Дюшен. В покъртителната обява се казва, че органите му са почти неизползвани, а с парите, които ще получи за тях, Александър ще помогне на майка си, която доста е закъсала финансово покрай лечението на сина си.

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева коментира обявата, като изказа мнение, че онова, което Александър е направил е действие на отчаян човек

За съжаление такива отчаяни хора в България имало много, защото системата била сбъркана и объркана. А от кого зависи тази система да се оправи, за да не се появяват повече такива обяви и за да няма отчаяни болни, които вместо да се лекуват, предпочитат да се самоубият?

Image_2482624_128

Според министърката виновна била и здравната каса, а според онези, които си имат работа и с двете звена, виновна е министърката. Тази смъртоносна спирала няма да се отвори скоро и със сигурност ще вземе още невинни животи.

Ето и обявата на Александър:

“Казвам се Александтър и имам мускулна дистрофия на Дюншен. Това е генетично заболяване, което ме е обрекло на къс и болезнен живот още откакто съм бил в утробата на майка ми. Най-вероятно няма да доживея 25-тата си годишнина, така че не се притеснявайте – няма да чакате дълго за органите ми и те скоро могат да бъдат ваши. Може би се чудите как ми хрумна идеята да си продам органите. Просто е – просто ми трябват пари за болничното лечение и персонална помощ. Както казах, не е никак просто, нито евтино да си болен от мускулна дистрофия на Дюншен.
Иска ми се да имаше друго решение…”

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.