Българите искат да отслабнат: как сваляме килограми в жегата?

Близо 70 процента от българите в градовете искат да отслабнат, за да изглеждат добре през лятото

българите

Всеки четвърти не е доволен от тялото си, показа анкета на „Алфа рисърч“, проведена през май сред градското население на България.

Страхът от напълняване е обзел 3/4 от жените и над половината от мъжете в страната. Близо 40% от жените се притесняват да се съблекат по бански на плажа. Те искат да подобрят фигурата си като цяло. При мъжете този процент е едва 17%.

Трите най-популярни начина за справяне с излишните килограми сред българите са спазване на специален хранителен режим, увеличена физическа активност и
пиене на много вода.

Цели 76% от анкетираните смятат, че водата допринася за по-доброто им здравословно състояние. Мъжете споделят, че през лятото пият средно 2,6 литра вода, докато при жените
консумацията е средно 2,1 литра на ден. През студените месеци от годината пиенето на вода и при двата пола спада почти наполовина.

Световната здравна организация препоръчва през летните месеци мъжете да пият до 2,9 литра вода на ден, а жените – до 2,2 литра.

Според експерти за свалянето на няколко килограма от теглото е достатъчна само замяната на всички напитки – алкохолни, безалкохолни и подсладени – с вода. Тя не съдържа калории, пречиства организма и съдейства за разграждането на мазнините.

С цел отслабване водата трябва да се пие 15-30 минути преди хранене по една чаша и час-два след приема на храна по още една чаша.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.