Бактерии, свързани с болест на венците, предизвикват рак на хранопровода

Рак на хранопровода – една от най-смъртоносните болести днес. Освен това, този вид рак е и сравнително често срещан. Спасение има единствено в преденцията

рак на хранопровода
Бактерии, свързани с болест на венците, предизвикват рак на хранопровода

Да, по-добре да се предпазим от рак на хранопровода, отколкото да се лекуваме. Първата грижа за всеки един от нас е телесното тегло. То трябва да се намали. След това трябва да погледнем какво се случва в устата ни. А ако там нещата не се случват както трябва, нищо чудно да се стигне и до рак на хранопровода.

Вижте интересната информация по темата.

Изследователи от САЩ са наблюдавали здравето на устната кухина на 122 000 американци в продължение на 10 години. Специалистите установили, че наличието на два вида бактерии в устната кухина, свързани с болестта на венците, увеличава вероятността от рак. По този начин бактерията Tannerella forsythia повишава риска от рак на хранопровода с 21%, съобщава UPI.com .

Учените още не са сигурни за съществуването на причинно-следствена връзка. Също така, изследователите установиха, че наличието на някои видове бактерии е свързано с нисък риск от рак на хранопровода. Вероятно заключенията на учените ще доведат до разработването на нови методи за профилактика и диагностика на рак на хранопровода.

Специалистите добавят: ракът на хранопровода е осмият най-разпространен рак. В списъка на причините за смърт от рак тази болест е на шесто място. Често се открива в късен етап, така че само 5-25% от пациентите успяват да оцелеят 5 години след поставянето на диагнозата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.