Кои сокове прочистват най-добре бъбреците?

Може би тялото ви отдавна ви сигнализира, че трябва да изчистите бъбреците, но вие го игнорирате?

Ето три ранни предупреждаващи признака, които показват, че трябва незабавно да обърнете внимание на бъбреците си.

ЧЕСТО УРИНИРАНЕ

Не трябва „да стискате“, когато чувствате необходимост да отидете до тоалетната. Това може да доведе до образуване на камъни в бъбреците.

ХРОНИФИЦИРАЩИ ИНФЕКЦИИ НА ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА

Камъните могат да доведат до инфекции в пикочните пътища. Хората, които изпитват дори веднъж годишно подобно неразположение, трябва да се погрижат за изчистването на бъбреците си.

ТЪМНА УРИНА

Тъмночервеникавата урина показва, че трябва да изчистите бъбреците, преди състоянието да се влоши.

бъбреците
Сокът от лимон е чудесен за прочистване на бъбреците

СОК ОТ МАГААНОЗ ЗА ИЗЧИСТВАНЕ

Сокът от магданоз е богат на различни витамини, минерали, антиоксиданти, ферменти, хлорофил и летливи масла. Той осигурява множество преимущества, включително изчистване на бъбреците и детоксикация на черния дроб.

Магданозът е известен като полезна билка. Свеж или изсушен, той помага на бъбреците да разтворят образувалите се камъни.

Внимание! Бременни или хора, приемащи препарати за разреждане на кръвта, не бива да използват сок от магданоз в големи количества!

Сокът от магданоз е твърде мощен, за да бъде приеман отделно. Затова е добре да се смесва с други плодове или зеленчуци.

ДИНЯ

Сокът от диня е много полезен за изчистване на бъбреците. Семената пък помагат да се избавите от камъните в тях. Затова винаги избирайте диня с тъмни семки, а не без семки.

ЦЕЛИНА

Сокът от целина помага за укрепването на бъбреците и черния дроб и отстранява токсините.

ЦВЕКЛО

Цвеклото и сокът от цвекло са естествен детоксикатор и изчистващо средство, особено за черния дроб. То има способността да изчиства кръвта и да отстранява оксалатните камъни.

МОРКОВИ

Морковеният сок е друго натурално изчистващо средство за тялото, особено полезно за бъбреците. Морковът поглъща пестицидите и тежките метали от почвата, в която е отгледан. Затова е добре да използвате продукти на биоземеделието.

КРАСТАВИЦА

Краставицата е силно пикочогонно средство, което помага да бъдат разтворени камъните в бъбреците, и отмива пикочната киселина от организма. Кората й съдържа много полезни антиоксиданти. Обезателно използвайте биокраставици, защото при традиционното отглеждане се използват пестициди.

ЛИМОН

Пресният лимонов сок действа като естествено изчистващо средство и може ефективно да разтваря минералните отлагания, които могат да предизвикат образуването на оксалатни камъни в бъбреците. Освен това лимонът задържа окисляването на другите сокове.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.