Проблемите със съня са опасни за бъбреците

Бъбреците могат да бъдат увредени по различни причини и различни фактори да окажат влияние върху тяхното здраве

Бъбреците са доста чувствителна зона от нашето тяло и много фактори могат да окажат влияние върху тяхното здраве

Бъбреците ще пострадат ако е налице трайно безпокойство и проблеми със съня.

бъбреците
Проблемите със съня са опасни за бъбреците

Заради тези две състояния работата на бъбреците се разстройва, и може да се развие бъбречна недостатъчност. Това е заключението на специалистите от Университета в Илинойс.

Учените са анализирали данните от 432 възрастни с хронични бъбречни болести и бъбречна недостатъчност. Доброволците участвали в експеримента, за да се разбере каква е връзката и имали изобщо такава връзка, между състоянието на бъбреците и хроничното безсъние. През това време те били включени към специални устройства, които записвали времето за сън, пише Zee News.

Оказа се, че участниците спели средно по 6,5 часа на ден. Учените са отделили около 5 години, за да следят състоянието на здравето доброволците. По време на проучването 70 от участниците са развили бъбречна недостатъчност, а 48 души са умрели. Експертите взеха под внимание фактори, които биха могли да повлияят на резултатите.

Изследователите открили, че всеки допълнителен час сън намалява вероятността от бъбречна недостатъчност с 19%. Важна роля играе и качеството на съня. Увеличаването на честотата на нощните събуждания е повишен риск от бъбречна недостатъчност, като от 1% засегнатите стават 4%. В допълнение, участниците, които изпитват сънливост през деня, е по-вероятно да превърнат заболяването на бъбреците в хронично, отколкото онези, които нямат такива оплаквания.

Тук напомняме, че има едно „вкусно“ облекчение за нездравословното състояние на бъбреците.

Какаото и зеления чай съдържат вещества, които помагат за предотвратяване и дори лекуване на усложненията на бъбреците, причинени от диабет, според доклад на университета в Кампинас.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.