Авокадото предпазва от инфекции

Авокадото има толкова много ползи, че е трудно да се изброят в една статия, затова днес ще се спрем на една от най-важните

авокадото
Авокадото предпазва от инфекции

Авокадото предпазва от инфекции. А повечето инфекции в организма водят до не особено приятни болести. Всъщност, точно развитието на инфекции слага началото на едни от най-страшните заболявания, като рак например.

Инфекцията, за която ще стане дума днес, се нарича Listeria. Тя е причинител на листериоза. Това заболяване е особено опасно за бременните жени и хората с отслабена имунна система. Както се вижда от ново изследване, проведено в Монтерейския технологичен институт, екстракт от авокадо е в състояние да контролира бактериите, които причиняват листериоза.

Според експерти, синтетичните хранителни добавки може да имат нежелани реакции върху организма. Ето защо, учените се надяват да ги заменят с естествени добавки. Изследователите сравнили ацетогениния екстракт (полезно съединение в авокадо) с две добре познати антимикробни средства, които обичайно се изписват от лекарите и се продават в аптеките.

Те установили, че екстрактът на авокадото има подобни свойства. Той би могъл да предотврати инфекциозното заболяване, наречено листериоза. Екстрактът се оказа ефективен при 37 ° С и се охлажда до 4 ° С.

Изследователите подчертават, че са необходими още допълнителни изследвания.

Липсата на изследвания съвсем не означава, че трябва да спрем да се възползваме от ползите на авокадото. Колкото по-често го похапваме, толкова по-добре ще бъдем и толкова по-здрав ще е нашия организъм. Едно авокадо на ден може напълно да замени консумацията на месо. И още нещо – авокадото е отлично средство за предпазване от рак. Не забравяйте това!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.