https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Клизма с ММС – опасен лек за аутизъм, който завладя пазара

5

И в България се продава спорния продукт ММС, който се рекламира, като средство, което лекува всичко – от рак, до аутизъм

 

аутизъм
Клизма с ММС – опасен лек за аутизъм, който завладя пазара

Лошото е, че не са малко хората, които вярват, че този препарат наистина лекува. И още по-лошото е, че го дават на деца. За ММС се предполага, че облекчава състоянието при аутизъм.

Проучване, проведено наскоро показа, че след използването на такива средства, децата крещят и се гърчат от болка, докато се борят с родителите си. ММС се продава под търговската марка „Miracle Mineral Solution“. Няма нищо магическо в него, тъй като структурата включва индустриална белина – хлорен диоксид (натриев хлорид и лимонена киселина). Създател на ММС е Джим Хъмбъл.

Джим Хъмбъл е бивш член на Църквата на Сциентологията, който по-късно основава „Църквата на изцеление и здраве“. В рекламата на така нареченото „Miracle Mineral Solution“ се казва, че е разтвор за лечение на ХИВ, малария, хепатит, аутизъм, рак и акне. Въпреки предупрежденията на експертите, някои родители са взели решение на своя глава, и активно го използват, макар и да няма никакви резултати.

Каквито и чудновати неща да пишат за този препарат, той не е предназначен за лечение на нито една от изброените болести, а прилагането му във вид на клизма на малки деца, и то аутизъм, е меко казано ужасна постъпка.

Comments

5 thoughts on “Клизма с ММС – опасен лек за аутизъм, който завладя пазара

  1. Не виждам никакви глупости. Сайтът съветва да не се доверяваме на измамници.

    1. Хиляди хора по цял свят са доволни от продукта, сред които съм и аз. Аргументирайте се защо ги наричате измамници? Трябва да имате доказателства. Вие пробвалили ли сте го? Не! Да хвърляте обвинения без доказателства и да лишавате хората от лечение е невежество!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.