Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ribolove/public_html/zdrave24/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Лесно, просто и ефективно лечение на артроза с картофи

Лесно, просто и ефективно лечение на артроза с картофи

Заболяването артроза е познато и като „отлагане на соли“

wareni kartofi
Лесно, просто и ефективно лечение на артроза с картофи

Това е една много болезнена патология, позната на много хора, особено в напреднала възраст.

Какви фактори са отговорни за тези промени? На първо място това е лошата диета. Приемът на много пикантни или мазни храни, редовно преяждане, недостатъчно зеленчуци в диетата, алкохола (особено бира) – това предизвиква дисбаланс в обмяната на веществата, което от своя страна се проявява чрез отлагането на соли в ставите. Второ, ниска физическа активност или заседнала работа. Това води до намаляване кръвообращението в ставите. Поради това солта, депозирана в тях, имат отрицателно въздействие върху функционирането на ставите.

Повечето хора, които са прекарали живота си в тежък физически труд често страдат и от друга форма на остеоартрит – ганоартроза. Това е артроза на колянната става. При тези условия, често се наблюдава уврежане на меките тъкани (сухожилия, сухожилни вмъквания). Основната опасност са дегенеративно-дистрофичните промени в хрущяла на ставата. Калциевите депозити започват да напредват с лоша циркулация на малките костни съдове. Добри резултати при корекцията на последиците от процеса на отлагане на калциеви соли са наблюдавани при използване на картофи.

Използвайте следния метод: в рамките на 3 дни ще трябва да се яде три килограма варени картофи. Други храни не се приемат. Картофите се ядат топли, без сол. Пийте през тези три дни само дестилирана вода (най-малко три литра на ден). Тези „картофени дни“ за предпочитане се повтарят на интервали – след три месеца, но не по-малко от веднъж на всеки шест месеца.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.