https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Артрит и артроза – лечение със средства от народната медицина

0

Артрит и артроза представляват поражения на ставите, образували се в резултат на продължително натоварване

артрит и артроза

Артрит и артроза са заболявания, които се характеризират с нарушена дейност на ставите.

Артритите са възпаления на ставите, чиято причина са травми и различни инфекциозни заболявания. Артритите по-често поразяват големите стави. При артрозите увреждат малките стави. За тези заболявания са характерни слаба подвижност (несвиваемост) на ставите. Тази неподвижност се наблюдава особено сутрин, болки при движение, деформация.

Заболяванията могат да се лекуват с помощта на лечебна физкултура. Лечебната физкултура се използва, за да се разработят поразените стави и да се подобри кръвоснабдяването). Използва се също и масаж както с противовъзпалителни средства (от типа на апизатрон с пчелна отрова, випросал, съдържащ змийска отрова), така и с етерични масла, вани, компреси, микстури от лечебни билки.

За масаж при артрити и артрози може да се използва смес от масло от джинджифил, майорана, черен пипер (по 1 – 2 капки) или масло от лавандула, хвойна, розмарин и евкалипт (също по 1 – 2 капки).

Ефективни са ваните с добавени сгряващи и обезболяващи масла. Във водата се добавя по 1 капка масло от джинджифил и по 2 капки масло от майорана и черен пипер.

Много полезно при артрит и артроза е да се правят правят вани с отвара от листа от черна топола. За целта се събират млади листа от подножието на зряло дърво (но не болно), заливат се с вряла вода почти до края на съда и се захлупва с капак. Кисне една нощ, след това се излива във вана, добавя се вода до нужното ниво и се потапяте във ваната за 20 – 40 минути, след което, без да се изтривате, се обличате топло и лягате в леглото.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.