Апитоксинотерапия – ужилването, което лекува

Преди да се пристъпи към апитоксинотерапия, трябва да се направи тест, за да се изключи вероятността от алергии

 

apitoksinoterapia

Пчелната отрова отдавна е известна със своите лечебни свойства. Първо в медицината тя е била използвана от народите в Азия и Европа, а по-късно апитоксинотерапията мигрира и към Съединените щати

Пчелната отрова има богат химически състав на вещества, които обикновено са разделени в три групи: токсични полипептиди, протеини с ензимни свойства и биогенни амини.

Доказано е, че в малки количества, пчелната отрова е в състояние буквално да направи чудеса. Тя може бързо и ефективно да облекчи пациентите при различни заболявания. Важна особеност на пчелната отрова е, че има достатъчно голям диапазон между клинични, токсични и летални дози. Ето защо, „предозирането “ при апитоксинотерапия (научното наименование на лечението с пчелна отрова) са много редки, а смъртните случаи – единици.

Пчелната отрова увеличава циркулацията на кръвта, осигурява засилено хранене на болния орган и намалява болката. Също така, когато се прави апитоксинотерапия, се повишава хемоглобина в кръвта, намалява лошия холестерол, подобрява се тена на кожата и човешкото поведение.

Само 1-2 ужилвания от пчела могат да инициират защитните сили на организма и да предизвикат имунната система да работи по-добре. Този ефект води до факта, че дори привидно здрав човек изведнъж започва да се чувства много по-добре .

Апитоксинотерапия помага при заболявания на периферната нервна система, ревматични и сърдечно-съдови заболявания, астма и мигрена.

Преди да се пристъпи към апитоксинотерапия трябва да се направят някои изследвания. Като цяло, началната фаза на лечението може да отнеме до една седмица. Ако показателите на протеините и захарта в урината след първата процедура не надвишават допустимите граници, графика на апитоксинотерапия се разделя на цикли. Всеки цикъл за лечение при апитоксинотерапията е индивидуален.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.