Лекарите казаха как е правилно да се пият антибиотици

Най-добре е да не се стига до употребата на антибиотици. Но ако все пак това се случи, ето как трябва да се приемат – лекарски препоръки

антибиотици
Лекарите казаха как е правилно да се пият антибиотици

Антибиотици се пият САМО и ЕДИНСТВЕНО след назначение от лекар. Не се купуват самостоятелно и след препоръка от „приятел“. Или, защото сте видели реклама по телевизията.

Студеният сезон винаги е свързан с честото боледуване от инфекциозни заболявания, като грип и бактериални инфекции. Както отбелязва Zee News, когато се взимат антибиотици е необходимо да се спазват редица правила. На първо място, необходимо е да се запомни, че антибиотиците лекуват бактериални инфекции, но не и вирусни или гъбични инфекции.

На второ място, самостоятелно приложение на антибиотици е изключено – да се взимат тези средства може само след като са предписани от лекар. На трето място, трябва ежедневно консумират достатъчно количество вода. Тялото в никакъв случай не трябва да се дехидратира. Също така, лекарите препоръчват употребата на сок от пресни плодове и зеленчуци, заедно с антибиотиците. Сокове помагат да се отървете от вредните съединения. Най-добре е да се пие лимонов сок, добре разреден с вода, както и зеленчукови сокове по избор.

Когато човек взема антибиотици, способността за правилно храносмилане на храната отслабва. Ето защо е важно да се хапват предимно безсолни продукти. Мазните храни и големите порции храна са забранени. Може да се приемат антиациди и витаминни добавки. Въпреки това, трябва да се въздържаме от препарати с желязо по време на курса на лечение с антибиотици. Но приемащите калциеви добавки може безопасно да продължат лечението с антибиотици.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.