Аметист – лечебни свойства и приложения

Аметист – това е разновидност на кварца. Този скъпоценен камък има дълга история на популярност, която продължава и до днес

аметист
Аметист – лечебни свойства и приложения

В древен Египет той е бил любимия скъпоценен камък на царете. Той предпочитан и от руската императрица Екатерина Велика. Красивият аметис заема достойно място сред съкровищата на короната на Британската империя. Аметистът е особено популярен по време на Възраждането. Бледоцветните аметисти често са наричани „Розата на Франция“ и се използват за направата на бижута през Викторианската епоха.

Името на този камък е получен от гръцката дума „amethustos“, както и от „amethystus“ на латински, което се превежда като „без вина.“ В продължение на векове се използва за борба с алкохолизма. Вярвало се е, че от чаши, направени от аметист, можете да пиете колкото искате, без последствия. Освен това, пръстен или друго бижу защитава собственика си от пиянство и злоупотреба със други вредни вещества.

Днес аметист обикновено се използва, когато се работи с кристали за трансформиране на физическа енергия в духовна. Скъпоценният аметист има общ оздравителен ефект, увеличава духовността. Той е камъкът на мъдростта. Успокоява ума и привлича любовта и късмета.

Вярва се, че духовната сила на аметиста защитава човек от изкушение и съблазън. Ориенталските красавици твърдо вярвали, че ако подарят на любимия си бижу с аметист, те ще запазят любовта му завинаги. В допълнение, камъкът дава силата да забравяме старата любов и да отворим сърцето си за нова любов. Затова много трябва да внимавате ако видите вашия любим с такова бижу, особено ако не е подарено от вас. Преди лошо време аметистът променя цвета си към по-тъмен. Носи се и против уроки.

Медицинското приложение на аметиста е при изгаряне, гастрит, заболявания на урогениталната област, насърчава добрата циркулация на кръвта, почиства и стяга кожата, повишава общата жизненост.

Да не се носи с диамант хризопрас, рубин.

Цвят: от бледо лилаво до тъмно лилаво.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.