Амарант – знаете ли какви са ползите от това божествено зърно?

„Златното зърно на боговете“, „еликсир на дълголетието“ – така са наричали полезния амарант инките и ацтеките

amarant
Амарант – знаете ли какви са ползите от това божествено зърно?

От гръцки език амарант се превежда като „безсмъртен“. В древни времена това растение е имало еквивалент на златото.

Индианците са отглеждали, съхранявали и ценели амаранта заради неговите специални лечебни свойства. Семената му са били давани на мъжете, които тръгвали на дълъг път, както за укрепване силите на децата и бременните жени.

Много учени са доказали, че ако включите амарант като масло или семена в диетата си, това ще подпомогне човешките механизмите на саморегулация и самолечение.

Препаратите на базата на амарант се използват за здравето на белите дробове, при настинки, сърдечни, инфекциозни заболявания, анемия, ревматизъм и артрит, за лечение на затлъстяване. Те защитават организма от действието на бъдещите последици от излагането на радиация, повишаване устойчивостта на тялото, облекчаване възпаленияta на пикочно-половата система на жените и мъжете. Амарант е отлична профилактика на аденома, при хемороиди , бери-бери, средство на изтощение, атеросклероза, затлъстяване, образуване на камъни, тумори, незадържане на урина при деца, диабет и неврози.

Маслото от амарант съдържа в уникална форма витамин Е. То бързо прониква в тъканите и има положителен ефект върху цялото тяло.

При прилагането на масло от амарант масло преди и след лъчева терапия, човешкото тяло много по-бързо се възстановява. Маслото от амарант върви добре с всякакъв вид традиционно медицинско лечение. То намалява много от страничните ефекти при употребата на силни лекарства.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.