https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Алуминият – как уврежда здравето?

0

Алуминият е навсякъде – тече от чешмата, в готварските съдове, в храните (дори в бебешките) и във въздуха

alominii
Някои учени определят метала като канцерогенен, други спорят дали да не го класифицират като невротоксин.

Така или иначе от 50 г. насам изследванията показват едно и също – алуминият причинява неврофибриларни възли. Такива възли от усукани белтъци се откриват в мозъка на болните от алцхаймер. Вдишан, погълнат или приет локално, алуминият си проправя път през кръвоносните съдове право в мозъка. Той съумява да заобиколи всички бариери за токсини в тялото.

Чрез храносмилателния тракт човек изхвърля голямо количество от метала, но малки дози се натрупват в тъканите с бавно клетъчно обновяване като мозъчната, сърдечната и костната.

Опасностите от алуминиево натравяне

Натрупаният алуминий се свързва с болестите алцхаймер и паркинсон, с множествената склероза, хроничната умора и други неврологични и автоимунни заболявания. Предполага се, че има връзка и с когнитивни увреждания като аутизма. И тъй като за алцхаймер няма лек, медицината търси начини за овладяване на болестта. За изненада на някои един от тях се оказва минералната вода.

Силициевият двуокис в нея намалява риска от деменция. 10 мг от него дневно са достатъчни да намалят оралната абсорбация на алуминий, да спомогнат за изхвърлянето му чрез урината и да предпазят от нежеланите ефекти на алуминиевото натрупване.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.